Praktijk voor haptotherapie voor volwassenen, kinderen en ouders en voor haptonomische zwangerschapsbegeleiding in Amsterdam
 
 

Haptonomie cursussen & workshops

 
 

Mijn passie is om verschillende vakgebieden te combineren en met elkaar het beste naar boven te brengen. Vandaar uit heb ik met een aantal mensen verschillende workshops en cursussen ontwikkeld.

 
 

Cursus 'Jij als docent'

Een basis- en verdiepingscursus voor docenten om d.m.v. oefeningen uit de haptonomie te ervaren hoe je in het vak staat. Wat kom je tegen in het contact met jezelf en met leerlingen en collega's. Wat zijn patronen en/of blokkades en wat kan anders.


In samenwerking met
Ontwikkeld en gegeven met Moniek van Dijk, docente in het middelbaar onderwijs en achtergrond opleiding haptonomie.
Duur
Jij als docent 1: 4 x 3 uur.
Jij als docent 2: 4 x 3 uur.

 
 

Workshop 'Presenteren in de klas'

Een workshop over presenteren. Ervaar met oefeningen uit de haptonomie hoe je in je lijf zit voor en tijdens een presentatie. En wat angst en verbinding met jezelf en met anderen hierin doet.


In samenwerking met
Ontwikkeld en gegeven met Moniek van Dijk, docente in het middelbaar onderwijs en achtergrond opleiding haptonomie.
Duur
1 1/2 uur 

 
 

Workshop Schermen en haptonomie 'Raken en geraakt worden'

Een workshop waarin we in het leren schermen en vanuit de haptonomie gaan onderzoeken wat je patronen zijn in het raken en geraakt worden.

Ben je bijvoorbeeld eerder een aanvaller of een verdediger, welke positie neem je in (op de werkvloer), durf je geraakt te worden en een ander te raken, welk eigen verhaal en/of gevoel zit daar achter? Blijf je in contact met de ander, ga je samenwerken of ga je alleen voor presteren en hoe reageert je lijf?

In de workshop is er gelegenheid om tussendoor te ervaren en te vertellen over wat je bij jezelf tegenkomt. Van daaruit maak je een vertaalslag naar hoe jij daar in je leven en/of werk mee om wilt gaan. Er zijn verschillende vragen te stellen die ieder hun eigen thema hebben. Voorafgaand, tijdens en na de workshop is de veiligheid van deelnemers gewaarborgd.


In samenwerking met
Ontwikkeld en gegeven met Bert van Til, schermleraar. www.efence.nl
Duur
3 uur

 
 

Meer informatie?

De workshops zijn bedoeld voor groepen van gemiddeld 10-14 personen en kunnen toegespitst worden op een vraag of thema van de deelnemer(s), van het team of het bedrijf. De tarieven zijn afhankelijk van de workshop.
 

Telefoon: 06-45245896
Email: info@zuiderboomgaard.nl

 
 

Haptonomie docentschap

 
 

Docentschap

Ik ben als docente, specialisatie kinderen, verbonden aan de Academie voor Haptonomie. En biedt daar mede:

  • Speeldagen: 2 dagen werken en spelen met kinderen vanuit de haptonomie.
  • Kinderhaptotherapie scholing: alleen voor haptotherapeuten.
  • Contact als hart van de begeleiding: een kennismakingsworkshop voor fysiotherapeuten, ergotherapeuten, logopedisten die met kinderen werken.

Meer informatie vind je op www.haptonomie.nl