Praktijk voor haptotherapie voor volwassenen, kinderen en ouders en voor haptonomische zwangerschapsbegeleiding in Amsterdam
 
 

Haptonomie zwangerschapsbegeleiding

 
 

Zwangerschapsbegeleiding

Een kinderwens en zwangerschap is een bijzondere periode. Er wordt ruimte gemaakt voor een nieuw mensje in je lijf, in jullie relatie en in jullie leven. Het kindje start met zijn of haar ontwikkeling al in je buik en kan zich tijdens de zwangerschap al aan jullie gaan hechten.

In de haptonomische zwangerschapsbegeleiding is er tijd en aandacht voor de beleving van ieder van jullie over deze zwangerschap, hoe verloopt deze, hoe is het voor je om (weer) moeder of vader of co-ouder te worden en/of andere onderwerpen die spelen. De rode draad in de begeleiding is het contact wat je samen maakt met het kindje.

De haptonomische zwangerschapsbegeleiding bereidt ook informatief en praktisch voor op de bevalling. Hoe werken weeën, hoe kan je samen pijn en weeën opvangen. Wat zijn fijne houdingen voor jou en het kindje tijdens de bevalling, hoe kan je als partner ondersteunen en samen een team blijven.

Onderwerpen die aan bod komen:

  • De kinderwens en/of zwangerschap en eventuele eerdere ervaringen. Hoe is het met je lijf en met het plezier?
  • Ruimte maken voor en het dragen van het kindje in je buik.
  • Samen contact maken met het kindje.
  • Voorbereiding op de geboorte: wat zijn weeën, omgaan met pijn en belasting en hoe kun je dit (samen) opvangen. Verschillende houdingen die fijn zijn voor jou en het kindje tijdens de bevalling. Ondersteuning van je partner. De voorbereiding op de eerste tijd na de geboorte.
  • Een terugblik op de geboorte (en de afgelopen tijd) en de eerste tijd samen.
  • De baby op een fijne manier optillen en dragen.


Lees hier het artikel: Goed ouderschap start al tijdens zwangerschap 

 
 

Wanneer zwangerschapsbegeleiding?

Haptonomische zwangerschapsbegeleiding is voor de zwangere vrouw en haar partner of diegene die haar bij de zwangerschap en geboorte begeleidt. Voor mensen die het contact met hun kindje al samen willen maken, die bewust willen stilstaan bij hun zwanger- en ouderschap en zich samen praktisch willen voorbereiden op de bevalling.

 
 

Werkwijze

De begeleiding is bedoeld voor jullie samen met het kindje en niet in een groep. We praten over het thema van die keer en er is ruimte voor wat er speelt. We gaan bezig met houdingen die fijn zijn in die fase om contact te maken met de baby en met elkaar waar je thuis ook mee aan de slag kan.
De zwangerschapsbegeleiding start meestal bij 20 weken zwangerschap. We volgen de fasen in de zwangerschap waarbij jullie dan gemiddeld 5 vóór en een keer ná de geboorte komen als de baby rond de 6 weken is. Ik bied ook begeleiding voor baby's vanaf 6 weken.

De begeleiding voor stellen/vrouwen met een kinderwens en een eventueel medisch circuit in het vooruitzicht start wanneer daar behoefte aan is.

 
 

Hoe kan ik mij aanmelden?

U kunt telefonisch contact opnemen of u kunt mij mailen.
Telefoon: 06-45245896
Email: info@zuiderboomgaard.nl

 
 

Kosten en vergoedingen

Een sessie is max. een uur waarbij het tarief € 85,-. Het tarief is inclusief verslaglegging en eventuele contacten met verwijzers.


Ik heb de cursus Dunstan Babytaal gevolgd en biedt op vraag, zwangere stellen en beginnende ouders de mogelijkheid om in een groepje de specifieke huilgeluiden van pasgeboren babys met de bijbehorende behoefte sneller te gaan herkennen. Mochten jullie interesse hebben dan hoor ik het graag.
 

Door mijn registratie bij de VVH ben ik GZ-haptotherapeut en kunt u bij veel zorgverzekeringen een gedeeltelijke vergoeding krijgen voor een haptonomisch consult. Hoeveel dat is hangt af van uw aanvullende verzekering.
Ik ben ook geregistreerd bij de VHZB, vereniging voor haptonomische zwangerschapsbegeleiding.


Voor betalingsvoorwaarden zie: Betalingsvoorwaarden Praktijk Zuiderboomgaard


Registratienummer VVH: 575A
AGB-code Praktijk Haptotherapie: 90-(0)17236
AGB-code Zorgverlener Haptotherapeut: 90-038725
Giro NL88 INGB0005 8249 35 / KVK 3422488 / BTW NL 1311.79.500 B01