Praktijk voor haptotherapie voor volwassenen, kinderen en ouders en voor haptonomische zwangerschapsbegeleiding in Amsterdam
 
 

Haptonomie zwangerschapsbegeleiding

 
 

Zwangerschapsbegeleiding

Een kinderwens en zwangerschap is vaak een bijzondere periode. Er komt een nieuwe mensje zowel in je lijf als in jullie relatie en leven. Het kindje ontwikkelt zich en kan tijdens de zwangerschap al aan jullie gaan hechten.

In de haptonomische zwangerschapsbegeleiding is er tijd en aandacht voor de beleving van ieder van jullie over de zwangerschap, hoe verloopt deze, hoe is het voor je om (weer) moeder of vader of co-ouder te worden of voor andere onderwerpen die spelen in deze zwangerschap. De rode draad in de begeleiding is het contact wat je samen kunt maken met het kindje.
We gaan altijd bezig met houdingen waarin je samen contact kunt maken met de baby, die passen bij die fase, die langzaam aan voorbereiden op de bevalling en waar je thuis samen mee verder kunt.

De begeleiding bereidt de laatste twee keer informatief en praktisch voor op de bevalling.

Onderwerpen die aan bod komen:

  • De kinderwens en/of zwangerschap en eventuele eerdere ervaringen. Hoe is het met je lijf en met het plezier?
  • Ruimte maken voor en het dragen van het kindje in je buik.
  • Samen contact maken met het kindje.
  • Voorbereiding op de geboorte: wat zijn weeën, omgaan met pijn en belasting en hoe kun je dit (samen) opvangen. Verschillende houdingen die fijn zijn voor jou en het kindje tijdens de bevalling. Hoe kan je als partner ondersteunen en samen een team blijven.. De voorbereiding op de eerste tijd na de geboorte.
  • Een terugblik op de geboorte (en de afgelopen tijd) en de eerste tijd samen.
  • De baby op een affectieve fijne manier optillen en basis ondersteuning bieden.


Lees hier het artikel: Goed ouderschap start al tijdens zwangerschap 

 
 

Voor wie?

Haptonomische zwangerschapsbegeleiding is voor de zwangere vrouw en haar partner of met diegene die haar bij de zwangerschap en geboorte begeleidt. 

 
 

Werkwijze

De begeleiding is voor jullie twee samen en niet in een groep.
De zwangerschapsbegeleiding start meestal bij 20 weken zwangerschap. We volgen de fasen in de zwangerschap waarbij jullie dan gemiddeld 5 vóór en een keer ná de geboorte komen als de baby rond de 6 weken is. Ik bied ook begeleiding voor baby's vanaf 6 weken.

De begeleiding voor stellen/vrouwen met een kinderwens en een eventueel medisch circuit in het vooruitzicht start wanneer daar behoefte aan is.

 
 

Hoe kan ik mij aanmelden?

U kunt telefonisch contact opnemen of u kunt mij mailen.
Telefoon: 06-45245896
Email: info@zuiderboomgaard.nl

 
 

Kosten en vergoedingen

Een sessie is max. een uur waarbij het tarief € 85,-.


Ik heb de cursus Dunstan Babytaal gevolgd en biedt op vraag, zwangere stellen en beginnende ouders de mogelijkheid om in een groepje de specifieke huilgeluiden van pasgeboren babys met de bijbehorende behoefte sneller te gaan herkennen. Mochten jullie interesse hebben dan hoor ik het graag.
 

Door mijn registratie bij de VVH ben ik GZ-haptotherapeut en kunt u bij veel zorgverzekeringen een gedeeltelijke vergoeding krijgen voor een haptonomisch consult. Hoeveel dat is hangt af van uw aanvullende verzekering.
Ik ben ook geregistreerd bij de VHZB, vereniging voor haptonomische zwangerschapsbegeleiding.


Voor betalingsvoorwaarden zie: Betalingsvoorwaarden Praktijk Zuiderboomgaard


Voor de Privacy policy zie: Privacy policy Praktijk Zuiderboomgaard

Registratienummer VVH: 575A
AGB-code Praktijk Haptotherapie: 90-(0)17236
AGB-code Zorgverlener Haptotherapeut: 90-038725
Giro NL88 INGB0005 8249 35 / KVK 3422488 / BTW NL 1311.79.500 B01