Praktijk voor haptotherapie voor volwassenen, kinderen en ouders en voor haptonomische zwangerschapsbegeleiding in Amsterdam
 
 

Haptotherapie voor volwassenen

 
 

Haptotherapie voor volwassenen

Stress, lichamelijke spanning en/of psychische klachten kunnen een reactie zijn op een huidige situatie of kan door vroegere oude gebeurtenissen weer boven komen. Er kunnen dingen dwars zitten op werk- of privegebied. Je lijf reageert er vaak gevoelsmatig op. Je kunt last hebben van te veel of te weinig voelen, van angst, onzekerheid, boosheid of rouw. Moeite hebben met voelen, met grenzen aangeven of niet zo goed weten wat je nu wel wilt. 
In therapie kijken we naar wat er wezenlijk speelt. Je leert je lijfelijke (spannings) signalen beter herkennen en kunt je gevoelens gaan plaatsen en verwerken. Dit biedt mogelijkheid om, indien wenselijk, nieuwe keuzes te maken in je leven.

 
 

Wanneer haptotherapie?

Haptotherapie kan zinvol zijn bij:

  • stress- en spanningsgerelateerde klachten
  • overbelasting of burn-out
  • psychosomatische klachten
  • moeite met het aangeven van grenzen
  • moeite met het herkennen en uitdrukken van gevoelens
  • problemen met intimiteit en relaties
  • moeilijk te verwerken ervaringen
  • vragen over persoonlijke groei en zingeving
  • het gaan herkennen van lichamelijke sginalen en van patronen in je gedrag en leven
 
 

Werkwijze

In gesprek en ervaringsoefeningen kun je vragen over jezelf uitdiepen. We onderzoeken samen hoe je klacht of vraag samenhangt met patronen in je leven. Je wordt bewuster van wat je voelt, wat je blokkades en mogelijkheden zijn en hoe je daarmee omgaat. 

Net als bij de fysiotherapeut kun je ook op de behandelbank komen. In de aanraking maakt je lijf vaak voelbaar waar je blokkeert en waar je spanning en/of onverwerkte emoties vastzet en wat het verhaal daar achter is. Samen gaan we daarmee aan het werk.

 
 

Hoe kan ik mij aanmelden?

In de intake zoeken we de hulpvraag uit en kan ervaring met haptotherapie oefeningen worden opgedaan. We beslissen of haptotherapie bij de hulpvraag past. Ik werk met behandeldoelen en sluit het liefst af met een eindgesprek. De afspraak frequentie is eenmaal per twee a drie weken.
Ik werk samen met andere disciplines zoals de huisarts, arboarts, psycholoog of fysiotherapeut. Er is geen verwijzing nodig voor een afspraak.


Telefoon: 06-45245896
Email: info@zuiderboomgaard.nl

 

 
 

Kosten en vergoedingen

Een sessie is max. een uur met een tarief van 85,-. Voor mensen met een laag inkomen zoals op bijstandsniveau is het tarief 80,-. Het tarief is inclusief verslaglegging en contacten met verwijzers.
 

Door mijn registratie bij de VVH (beroepsvereniging) ben ik GZ-haptotherapeut.  Bij uw zorgverzekering kunt u navragen hoeveel zij vergoeden, dit hangt af van uw aanvullende verzekering. Haptotherapie wordt vergoed uit de aanvullende verzekering en gaat niet af van het eigen risico.
Werkgevers zijn soms bereid om in de kosten voor haptotherapie tegemoet te komen. Bij een inkomen beneden een bepaalde grens kunt u een aanvraag doen bij de Sociale Dienst voor Bijzondere Bijstand.

Voor betalingsvoorwaarden zie:  Betalingsvoorwaarden Praktijk Zuiderboomgaard


Voor de Privacy policy zie: Privacy policy Praktijk Zuiderboomgaard

Registratienummer VVH: 575A
AGB-code Praktijk Haptotherapie: 90-(0)17236
AGB-code Zorgverlener Haptotherapeut: 90-038725
Giro NL88 INGB0005 8249 35 / KVK 3422488 / BTW NL 1311.79.500 B01