Praktijk voor haptotherapie voor volwassenen, kinderen en ouders en voor haptonomische zwangerschapsbegeleiding in Amsterdam
 
 

Haptotherapie voor volwassenen

 
 

Haptotherapie voor volwassenen

Lichamelijke spanning en/of psychische klachten kunnen een reactie zijn op een huidige situatie in je leven of vroegere gebeurtenissen. Ons lijf reageert er vaak met stressgevoelens op. We kunnen tegen dingen aanlopen op werk- of privegebied, last krijgen van bijv. onzekerheid, angst, boosheid, verdriet of schaamte. In de therapie kijken we samen naar wat er speelt en kun je jouw lijfsignalen leren herkennen en je gevoelens gaan plaatsen. Dit kan mogelijkheid bieden om nieuwe keuzes te maken. In haptotherapie staat niet de klacht maar sta jij met jouw vraag centraal.

 
 

Wanneer haptotherapie?

Haptotherapie kan zinvol zijn bij:

  • stress- en spanningsgerelateerde klachten
  • overbelasting of burn-out
  • psychosomatische klachten
  • moeite met het aangeven van grenzen
  • moeite met het herkennen en uitdrukken van gevoelens
  • problemen met intimiteit en relaties
  • moeilijk te verwerken ervaringen
  • vragen over persoonlijke groei en zingeving
  • het gaan herkennen van lichamelijke sginalen en van patronen in je gedrag en leven
 
 

Werkwijze

Door middel van tijd, aandacht, oefeningen en gesprek kun je vragen over jezelf uitdiepen. Je onderzoekt hoe je klacht of vraag samenhangt met patronen in je leven. Je wordt bewuster van wat je voelt, wat je blokkades en mogelijkheden zijn en hoe je daarmee omgaat. Van daaruit kun je opnieuw keuzes maken.

Naast gesprekken en oefeningen kun je, net als bij de fysiotherapeut, op de behandelbank liggen. In de bevestigende aanraking maakt je lijf vaak voelbaar waar je blokkeert en waar je spanning en/of onverwerkte emoties vastzet. Samen gaan we daarmee aan het werk.

 
 

Hoe kan ik mij aanmelden?

Het eerste consult gebruiken we als intake, bespreken we de hulpvraag en kan ervaring met haptotherapie worden opgedaan. We beslissen samen of haptotherapie bij de hulpvraag past. Ik werk met behandeldoelen en sluit graag af met een eindgesprek. De frequentie is gemiddeld eenmaal per twee a drie weken.
Waar wenselijk werk ik samen met andere disciplines zoals de huisarts, arboarts, psycholoog of fysiotherapeut. Er is geen verwijzing nodig voor een afspraak.


Telefoon: 06-45245896
Email: info@zuiderboomgaard.nl

 

 
 

Kosten en vergoedingen

Een sessie is max. een uur met een tarief van 85,-. Voor mensen met een laag inkomen zoals op bijstandsniveau is het tarief 80,-. Het tarief is inclusief verslaglegging en contacten met verwijzers.
 

Door mijn registratie bij de VVH (beroepsvereniging) ben ik GZ-haptotherapeut.  Bij uw zorgverzekering kunt u navragen hoeveel zij vergoeden, dit hangt af van uw aanvullende verzekering. Haptotherapie wordt vergoed uit de aanvullende verzekering en gaat niet af van het eigen risico.
Werkgevers zijn soms bereid om in de kosten voor haptotherapie tegemoet te komen. Bij een inkomen beneden een bepaalde grens kunt u een aanvraag doen bij de Sociale Dienst voor Bijzondere Bijstand.

Voor betalingsvoorwaarden zie:  Betalingsvoorwaarden Praktijk Zuiderboomgaard

 

Registratienummer VVH: 575A
AGB-code Praktijk Haptotherapie: 90-(0)17236
AGB-code Zorgverlener Haptotherapeut: 90-038725
Giro NL88 INGB0005 8249 35 / KVK 3422488 / BTW NL 1311.79.500 B01